Blauwe calciet bevordert de spirituele ontwikkeling en concentratie. Laat je liefdevol handelen, werkt ontspannend en geeft zelfacceptatie. Bevordert je zelfvertrouwen, daadkracht en standvastigheid. Een steen van hoop en moed. Hij biedt bescherming tegen negatieve energie en bevordert de communicatie.  Blauwe calciet laat je spreken vanuit je hart en gevoel.

Blauwe calciet verhoogt je trilling en laat zo de informatie uit de Bron gemakkelijk stromen.

Fysiek werkt de energie koortsverlagend, bloeddrukverlagend en pijnstillend. Heeft een positieve werking op de keel, longen, schildklier, verkoudheid en griep.

Sterrenbeeld: Kreeft Chakra: 5e (keel) en 6e (3e oog)

Reiniging: Edelstenen geven hun energie aan de drager van de steen of ruimte waar ze zich in bevinden. Om hun werking goed te blijven doen dienen ze zich af en toe op te kunnen laden. Om hun werking te vergroten dan wel versterken kun je ze een nacht in het maanlicht leggen (kan gewoon achter het raam). Bij volle maan is dit proces nog intenser. Let op: Seleniet en Citrien zijn stenen die zichzelf reinigen, deze nooit reinigen in water!

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor therapie en/of medicijnen. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een arts.