Gele calciet wordt ook wel citroencalciet genoemd. 

Hij geeft je zekerheid, eigenwaarde en levensvreugde. Hij maakt je ook standvastig bij meningsverschillen en stimuleert je wil, hogere geest. Hij zorgt ervoor dat je ideeën worden omgezet in daden. Door het kalmeren van je geest geeft hij je innerlijke rust. Hij stimuleert je analytische denken, bevordert je concentratie en trekt succes aan. Hij verwijdert negatieve energie uit je omgeving en jou en brengt je chakra’s weer in balans. Verder bevordert hij je communicatie.

Gele calciet is goed voor je spijsvertering, huid, botten en tanden en vermindert spanningen. Hij bevordert ook de opname van voedingsstoffen. Hij heeft een kalmerende werking, ontspant, laat angsten verdwijnen en lost negatieve emoties op. Tevens geeft hij verlichting bij darm-en huidziekten, stimuleert de bloedstolling en bevordert het weefselherstel. Hij bevordert de groei van kleine kinderen.

 Sterrenbeeld: Kreeft
Chakra: 3e (zonnevlecht) en 7e (kruin)

Note: Reiniging: Edelstenen geven hun energie aan de drager van de steen of ruimte waar ze zich in bevinden. Om hun werking goed te blijven doen dienen ze zich af en toe op te kunnen laden. Om hun werking te vergroten dan wel versterken kun je ze een nacht in het maanlicht leggen (kan gewoon achter het raam). Bij volle maan is dit proces nog intenser.

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor therapie en/of medicijnen. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een arts.