Rode calciet verheft emoties. Helpt tegen traagheid en lusteloosheid, stimuleert ideeën. Hij opent je hartchakra, verwijdert blokkades, bevordert groei en geeft je wilskracht.

Calciet is een spirituele steen die verbonden is met het hogere bewustzijn. Het versnelt de spirituele ontwikkeling en is verbonden met je basischakra. 

Fysiek versterkt hij je immuunsysteem en bevordert de groei. Verbetert de kwaliteit van je bloed en zorgt voor soepele gewrichten. Tevens stimuleert hij wondgenezing en vermindert hij constipatie.

Sterrenbeeld: Kreeft
Chakra: 1e (basis) en 4e (hart)

Note: Reiniging: Edelstenen geven hun energie aan de drager van de steen of ruimte waar ze zich in bevinden. Om hun werking goed te blijven doen dienen ze zich af en toe op te kunnen laden. Om hun werking te vergroten dan wel versterken kun je ze een nacht in het maanlicht leggen (kan gewoon achter het raam). Bij volle maan is dit proces nog intenser.

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor therapie en/of medicijnen. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een arts.