Candle kwarts is een prachtige steen voor healing maar werkt ook zeer reinigend. 

Je zult de behoefte voelen om hem te dragen of in je buurt te hebben daar wanneer je hem nodig hebt. Hij werkt helend bij een ziekteproces maar is ook heilzaam bij hoofdpijn en klachten aangaande het immuun stelsel. Hij biedt troost en een fijne ondersteuning bij depressies, geeft levensenergie. Als je in stilte gaat zitten en naar binnen gaat zal hij je spirituele groei bevorderen en het innerlijke kind in jou helen. Want hij herstelt je vertrouwen en laat je zien waar je valkuilen zich bevinden. De kwaliteiten die in je zitten haalt hij naar boven.

Lichamelijk heeft candle kwarts een gunstige werking op de spijsvertering en de regulatie van insuline. Candle kwarts brengt balans en verbinding met je chakra’s en in je auraveld. 

Sterrenbeeld: Stier
Chakra: alle chakra’s

Note: Reiniging: Edelstenen geven hun energie aan de drager van de steen of ruimte waar ze zich in bevinden. Om hun werking goed te blijven doen dienen ze zich af en toe op te kunnen laden. Om hun werking te vergroten dan wel versterken kun je ze een nacht in het maanlicht leggen (kan gewoon achter het raam). Bij volle maan is dit proces nog intenser.

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor therapie en/of medicijnen. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een arts.