Celestien, ook wel celestiet of coelestien genoemd, is een steen met een hoge vibratie. Hij brengt goddelijke energie in de omgeving en stimuleert spirituele ontwikkeling. Hij heelt de aura, bevordert zuiverheid van het hart en handhaaft een harmonische sfeer in tijden van stress. Celestien biedt steun in gebrekkige  relaties, schept ruimte voor onderhandeling. 

Celestien heeft een kalmerend effect, koelt hierdoor heftige emoties en zorgt voor geestelijk evenwicht. Hij biedt grote steun bij het spreken in het openbaar maar ook zeker met het spreken van jouw waarheid. Helpt je met de juiste woorden te gebruiken. Celestien geeft verlichting en stabiliteit. Helpt bij gevoelens van onmacht, zwaarte en beperking. Brengt structuur. Helpt tegen verkramping. Bevordert meditatie en spirituele ontwikkeling. 

Celestien is goed voor botten, weefsels en organen. Celestien vermindert hartproblemen. Vermindert ook oog- en oorproblemen. 

Sterrenbeeld: Tweelingen
Chakra: 5e (keel), 6e (derde oog) en 7e (kruin)

Note: Reiniging: Edelstenen geven hun energie aan de drager van de steen of ruimte waar ze zich in bevinden. Om hun werking goed te blijven doen dienen ze zich af en toe op te kunnen laden. Om hun werking te vergroten dan wel versterken kun je ze een nacht in het maanlicht leggen (kan gewoon achter het raam). Bij volle maan is dit proces nog intenser.

Edelstenen en kristallen werken ondersteunend en zijn geen vervanging voor therapie en/of medicijnen. Raadpleeg bij klachten daarom altijd een arts.