Zebra Jaspis helpt je bij emotionele problemen.  Hij geeft je meer eigen waarde, helpt je voor jezelf opkomen en zorgt ervoor dat je makkelijk contact hebt met anderen. Mocht je wat verbitterd zijn dan helpt hij je weer te openen. Zebra jaspis brengt harmonie in lichaam en geest en verdrijft negatieve gedachten. Tevens verhoogt deze steen je concentratie, maakt je minder egoïstisch en maakt je verdraagzamer. Hij creëert verbinding waardoor je alles weer gaat ervaren als een geheel. En ondersteunt je bij het maken van de juiste keuzes. 

Lichamelijk is hij erg positief voor je geslachtsorganen. Ondersteunt ook prachtig bij de eerste drie maanden van een zwangerschap. Verder helpt hij bij maagpijn en ook bij nierproblemen. Zebra jaspis is een bescherming op elk gebied.

Sterrenbeeld: Leeuw
Chakra: 1e basis

Note: Reiniging: Edelstenen geven hun energie aan de drager van de steen of ruimte waar ze zich in bevinden. Om hun werking goed te blijven doen dienen ze zich af en toe op te kunnen laden. Om hun werking te vergroten dan wel versterken kun je ze een nacht in het maanlicht leggen (kan gewoon achter het raam). Bij volle maan is dit proces nog intenser.