Woestijnroos is een steen die bescherming en rust geeft. Hij geeft je balans en reinigt je aura.

Woestijnroos helpt je te aarden en zal tevens behulpzaam zijn als het gaat om het geven van inzichten en je mediamieke gave vergroten. Hij helpt je ook om in contact met engelen te komen.

Woestijnroos laat je zien wanneer het beter is je terug te trekken in situaties die op dat moment te moeilijk voor je zijn. Door afstand te nemen helpt hij je om alles beter waar te nemen, zodat je inzicht krijgt in je eigen patronen en hoe je deze kunt doorbreken. Tevens helpt woestijnroos om je af te schermen tegen negatieve energie en emoties in jou en rondom jou. Woestijnroos geeft je houvast en controle. Hij maakt je jong, vitaal, vrolijk en versterkt je intuïtie.

Lichamelijk helpt woestijnroos je bij hyperactiviteit, maar ook bij spanning. Hij heeft een goede uitwerking op je ruggengraat, hersenen en versterkt je weefsel. Verder werkt hij bevorderend bij vruchtbaarheid en borstvoeding. Is pijnstillend bij voorweeën. En werkt ook heilzaam bij epilepsie, oedeemvorming en hormoonschommelingen.

Sterrenbeeld: Stier
Chakra: 4e (hart)

Note: Reiniging: Edelstenen geven hun energie aan de drager van de steen of ruimte waar ze zich in bevinden. Om hun werking goed te blijven doen dienen ze zich af en toe op te kunnen laden. Om hun werking te vergroten dan wel versterken kun je ze een nacht in het maanlicht leggen (kan gewoon achter het raam). Bij volle maan is dit proces nog intenser.