Zwavel ontstaat bij vulkanen en is daardoor een uitstekende steen voor alles wat uitbarst, zoals gevoelens, geweld, huidaandoeningen of koorts. Zwavel is een poederachtige steen met soms kleine doorschijnende kristalletjes. Hij heeft een negatieve elektrische lading en kan daardoor heel goed gebruikt worden om negatieve energieën, uitstralingen en emoties te veranderen.

Als je deze steen in een ruimte zet neemt hij alle soorten van negativiteit op en  verwijdert hij blokkades om vooruitgang weer mogelijk te maken. Op psychisch niveau bestrijdt zwavel koppigheid en helpt hij je om je negatieve  karaktertrekken onder ogen te zien. Zwavel maakt koppige of weerspannige eigenschappen zachter en helpt je op de weg naar bewuste verandering. Dit is een krachtige steen voor karmische reiniging daar hij destructieve energie en emoties absorbeert. In geestelijk opzicht helpt zwavel herhalende en afleidende gedachtepatronen te stoppen. Deze steen helpt bij het beredeneren en aardt denkprocessen in de praktische werkelijkheid van alledag. 

Fysiek geeft de steen nieuwe energie na uitputting of ernstige ziekte en verhoogt hij de creativiteit. Zwavel werkt ondersteunend bij infecties, verkoudheid, zwellingen, gewrichtsklachten en huidaandoeningen. Gebruik deze steen alleen uitwendig!

Sterrenbeeld: Leeuw
Chakra: 3e (zonnevlecht)

Note: Reiniging: Edelstenen geven hun energie aan de drager van de steen of ruimte waar ze zich in bevinden. Om hun werking goed te blijven doen dienen ze zich af en toe op te kunnen laden. Om hun werking te vergroten dan wel versterken kun je ze een nacht in het maanlicht leggen (kan gewoon achter het raam). Bij volle maan is dit proces nog intenser.